Endelig er det tid for Premier League igjen

Gjør deg klar for fotballfest med favorittlaget ditt!

Omsider er ventetiden over. Fredag 11. august braker Premier League løs igjen. Endelig.

Husk å puste

Som en vitamininnsprøytning kommer energien, gleden og overskuddet tilbake etter en lang sommer. Du får endelig se hva ditt lag – med nye spillere og kanskje også en ny manager – vil klare å få til i årets sesong.

Til både foreldre, samboere og ektefellers store fortvilelse, vil spontane jubelbrøl igjen stå i taket, ferske banneord vil hagle og skarpe analyser fra sofaeksperter vil på nytt utfordre helgeroen.

Ny, fast sentrallinje hos Manchester United?

Zlatan Ibrahimovic blir ikke så på banen for Manchester United denne sesongstarten, og svenskens fotballfremtid forblir usikker. Klubblegenden Wayne Rooney forsvant nylig ut dørene på Old Trafford etter 14 års tro tjeneste. Han er nå tilbake i blått der det hele startet, nemlig Everton.

I retur kommer likevel en ny kraftspiss inn dørene på «Drømmenes Teater». Belgiske Romelu Lukaku noterte seg for hele 25 nettkjenninger forrige sesong, og kan fort klare lignende tall i sin nye, røde Manchester United-drakt.

Manchester Uniteds hjemmedrakt for sesongen 2017/18.
Manchester Uniteds hjemmedrakt for sesongen 2017/18.

Manager Jose Mourinho har også forsterket sin sentrale midtbane med ingen ringere enn råsterke Nemanja Matic. Serberen kommer fra Chelsea, er duellsterk som få, og har en skuddfot enhver keeper i Premier League bør frykte. Svenske Victor Lindelöf er også ny i United-forsvaret.

Kanskje dette trekløveret er nok til å løse forrige sesongs problemer for Manchester United?

Klopp på topp?

Liverpool-manager Jurgen Klopp har så langt hentet lynvingen Mohamed Salah og venstreback Andrew Robertson til klubben. Også den unge spissen Dominic Solanke har funnet veien inn «Shankly Gates». Spørsmålet er om laget er sterkt nok defensivt til å holde følge helt i toppen av Premier League? I år skal nemlig «The Reds» spille Champions League igjen, i tillegg til FA- og Ligacup. Tiden vil vise om stallen blir bred nok til å kunne kjempe på alle fronter.

Ingen kan vel heller avskrive Manchester City i reset om Premier League-tittelen. Det er blitt mange nye backnavn i Pep Guardiolas tropp, og klaffer det for stjernegalleriet i lyseblått, så er de definitivt en stor utfordrer til tittelen.

Liverpool hjemmedrakt 2017/18.
Liverpool fyller 125 år 2017, og feirer dette med en oppdatering av trøyelogoen.

Blå, hvit eller rød jubel i London?

Seriemesterne fra Chelsea er selvfølgelig klare til dyst også i år. 2-3 mindre kjente navn er signert, men manager Antonio Conte har også fått signaturen til Roma-stopperen Antonio Rüdiger. Ikke minst er den spanske spissen Alvaro Morata også klar for å ikle seg den nye Chelsea-trøya. Det er nok liten tvil om at «The Blues» blir skumle også denne sesongen.

Tottenham Hotspur endte like bak Chelsea, og viste knallgode takter stort sett hele sesongen. Ingen nye spillere er signert så langt, men det er også få som har forlatt White Hart Lane. Stjernebacken Kyle Walker forsvant til Manchester City, men det virker som manager Mauricio Pochettino har full tiltro til det resterende mannskapet. Kan dette være sesongen hvittrøyene faktisk ender øverst?

Arsenal skuffet, og ramlet utenfor topp fire for første gang på drøye 20 år sist sesong. Nå har de hentet den franske stjernespissen Alexandre Lacazette i håp om å finne veien til nettmaskene oftere. Foreløpig har ingen av de store stjernene sagt adjø til manager Arsene Wenger, så rødtrøyene fra London blir absolutt å regne med i år også.

XXL-redaksjonen tipper tabellen

1. Tottenham
2. Manchester United
3. Liverpool
4. Chelsea
5. Manchester City
6. Arsenal
7. Everton
8. Southampton
9. West Ham
10. Stoke
11. Crystal Palace
12. West Bromwich
13. Leicester
14. Bournemouth
15. Watford
16. Burnley
17. Swansea
18. Newcastle
19. Brighton
20. Huddersfield

Toppscorere:

1. Sergio Aguero (Manchester City)
2. Harry Kane (Tottenham Hotspur)
3. Romelu Lukaku (Manchester United)

Gjør deg klar for fotballfest

Enten du heier på rødt eller blått, så trenger laget ditt støtte helt frem til pokalen skal deles ut i mai. Det gjelder både hjemme i sofaen, på fotballpub eller hvis du har tatt turen til fotballøya for å se på ditt favorittlag.

Hos XXL får du fatt på draktene til følgende lag:
Manchester United
Liverpool
Arsenal
Chelsea
Tottenham

Ikke glem at vi også har den offisielle Premier League-ballen, og at du også kan få fatt på treningstrøyene som stjernene bruker på treningsfeltet mellom kampene.

Lykke til i årets sesong til alle fotballfans der ute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *