Hold varmen med testvinneren Essens Mimic

Isolasjonsjakka fra Haglöfs gikk seirende ut da Testfakta.se testet jakker med dun- og syntetfyll.

Med varme nok klær trenger ikke kulda å legge en demper på den fantastiske følelsen det er å være ute og få flotte naturopplevelser i frisk luft.

Haglöfs Essens Mimic er lett, varm, vindtett og vindavvisende – enkelt og greit perfekt for kjølige, nordiske forhold. Den ble da også kåret til best i test av Testfakta.

Jakkene i testen ble vurdert ut fra isolasjonsevne, pusteegenskaper, samt kvaliteten på stoffet, fyllet og sømmene. Testingen ble gjennomført ved International Down and Feather Laboratory i USA.

Les hele testen til Testfakta her.

Du finner både Essens Mimic til dame og Essens Mimic til herreXXL.no.

Haglöfs Essens Mimic Hood dame.
Haglöfs Essens Mimic Hood dame.

Bedre isolasjonsevne med færre hull fra sømmer

Med et ytterlag av Pertex® Microlight føles Essens Mimic veldig lett på kroppen. I tillegg er jakken vindtett, noe som er helt essensielt i vindfulle høstmåneder og ikke minst gjennom en enda kaldere vinter.

Likevel er det sømmene på Essens Mimic som utgjør den største forskjellen sammenlignet med andre jakker. Ved å utelukkende bruke vannrette kanaler til polyesterfyllet, er behovet for loddrette sømmer eliminert. Dermed reduseres antallet hull fra sømmer.

Jo færre hull i tøyet, jo færre steder kan kald luft trenge inn, og dermed holder varmen seg bedre i plagget.

Haglöfs Essens Mimic herre.
Haglöfs Essens Mimic herre.

Like varmt som dun, men bedre i fuktig vær

I Essens Mimic er tradisjonelt dun erstattet med Quadfusion Mimic polyesterfyll. Quadfusion etterligner de gode isolasjonsegenskapene til dun, men absorberer vesentlig mindre fukt i vått vær.

Fyllet er bluesign-godkjent, og består av gjenvunnet polyester.

Jakken er behandlet med fluorkarbonfri impregnering («durable water repellant» DWR) på overflaten, noe som gjør den vannavvisende på fuktige dager, men husk at den likevel ikke er vanntett.

Skulle den bli gjennomvåt, så anbefaler Haglöfs at jakken sentrifugeres i vaskemaskin for å trekke ut fuktigheten, eventuelt at man vrir den opp så godt det lar seg gjøre for hånd. Deretter kan den tørkes i trommel sammen med tennisballer, slik som man gjør med vanlige dunjakker.

 

Isolasjonsjakker dame Isolasjonsjakker herre

LES OGSÅ: Her er de varme jakkene som også egner seg i fuktig vær

LES OGSÅ: Alt du bør vite om dun og dunjakker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *