Sport Unites All

Sport forener oss på tvers av konflikter. Dette er hovedbudskapet i vår nye reklamefilm.

Historien er full av eksempler på at idrett kan virke forsonende og bidra til samhold. Nelson Mandela brukte rugby aktivt for å løse opp i konfliktene i Sør-Afrika. Hør hva Mandela har sagt om sport her. Under første verdenskrig la tyskerne og engelskmennene ned våpnene i en midlertidig våpenhvile på julaften 1914. I stedet spilte de fotball og utvekslet gaver.

Fredelig kappestrid

Den olympiske ånden er tuftet på nettopp denne tanken om at idrett kan inspirere til sameksistens. På den olympiske arena møtes man til fredelig kappestrid.
Det er duket for store idrettsprestasjoner, samba og fargerik folkefest når OL i Rio går av stabelen.

Rio vil vise seg fra sin beste side. Byen vil engasjere oss, sjarmere oss og vinne hjertene våre gjennom to spektakulære uker i august.

Kontrastfylt by

Men ikke alle deltar i folkefesten. For Rio er like kontrastfylt som den er vakker. I skyggen av OL-festen, i favelaene, finner du Rios gatebarn. Her er det olympiske glansbildet byttet ut med fattigdom og tøffe kår.

Samtidig er det også her noen av Brasils største fotballstjerner og idrettshelter har kommet fra. I et land fylt med kontraster, forener også her sporten, gjennom sitt universelle språk som alle kan forstå – ung som gammel, fattig som rik, gatebarn som politi.


Kontraster – I Rio finner du langstrekte strender, spektakulær utsikt og store smil, men også mange slitne områder med utbredt fattigdom.

Forener og gir samhold

I en hverdag som for mange er både krevende og farlig, gir sporten håp.
I Brasil elsker alle fotball, nesten uten unntak. Å spille fotball eller drive annen idrett sammen er utelukkende positivt. Det kan løse opp knuter og konflikt. Det forener og gir samhold, og legger grunnlag for dialog.

Det er dette vi fokuserer på i vår nye reklamefilm. For er det noe Rio de Janeiro trenger, er det arenaer for fredelig sameksistens.

Du kan lese mer om historien bak reklamefilmen til XXL her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *