XXL Children’s Foundation støtter Projeto UERE

Hos XXL er vi stolte og ydmyke over muligheten til å gi et bidrag til brasiliansk gatebarnprosjekt i 2016.

XXL Children’s Foundation ble stiftet i 2013, med det hovedformål å støtte mindre privilegerte barn i utviklingsland.

Hos XXL er vi opptatt av sport. Fondet har derfor et særlig fokus på å bidra til barns mulighet til å delta i sportsaktiviteter og trygg lek. I tillegg støtter fondet bygging og etablering av skoler og veldedige barnehjem, samt at det bidrar med utstyr til bruk i krisesituasjoner, som ved naturkatastrofer og krig.

Fondets målsetning er å støtte ett prosjekt i året.

Skole i Uganda og nødhjelp i Nepal

I 2014 bidro XXL Children’s Foundation med én million norske kroner til byggingen av skolen The First Lady School i Uganda, i samarbeid med boksedronningen Cecilia Brækhus.

XXL-ansatt sammen med barn i Uganda, og Cecilia Brækhus og to andre i tradisjonell drakt.
NYE MULIGHETER: Sammen med boksedronning Cecilia Brækhus og Richard Kawanuka, har XXLs vært med på å bygge First Lady School i Uganda.

I 2015 ble det donert utstyr – telt, liggeunderlag og soveposer – for 750.000 kroner til det umiddelbare nødhjelpsarbeidet etter jordskjelvet i Nepal. Jordskjelvet tok 8.000 menneskeliv.

Samme år ble det i tillegg sendt støvler og ullsokker til flyktningebarn som i kom i land på Lesbos i Hellas.

Folk fra Nepal med utstyr fra XXL
NØDHJELP: XXL bidro med telt, liggeunderlag og soveposer etter jordskjelvet i Nepal.

Brasiliansk gatebarnprosjekt mottaker i 2016

I 2016 falt valget på det brasilianske gatebarnprosjektet Projeto UERE, og grunnlegger Yvonne Bezerra de Mello, gjennom den norske organisasjonen Prosjekt gatebarn.

– XXLs barnefond vil bare støtte organisasjoner hvor alle midlene kommer helt fram til barna. Minst mulig kan brukes på administrasjon. Og da er svaret alltid «Ildsjeler»; vi leter etter ildsjeler som viser «passion» og dedikasjon. Slik som vi vil at XXL skal være, sier konsernsjef i XXL, Fredrik Steenbuch.

Projeto UERE og de Mello er dermed en perfekt match for barnefondet.

– Vi fikk et tips om brasilianske Yvonne og Projeto UERE. Undersøkelser viste at Yvonne var nettopp den dedikerte ildsjelen som vi tror på. Hennes helhjertede intensjon er å gjøre livet best mulig for flest mulig barn. Koblingen til «Gatebarn» gjorde valget lett og trygt.

Fotballtrøyer og skateboard

XXL Children’s Foundation bidrar med 125.000 dollar (ca én million NOK), som går til mat, medisiner, skoleutstyr og bøker, samt ansettelsen av fire nye lærere.

Barnefondet fokuserer, som nevnt, særlig på viktigheten av å kunne delta i sport og trygg lek. Noen av midlene vil derfor også gå til å drifte UEREs eget fotballlag, samt at det er donert treningsutstyr, fotballtrøyer, skateboard og sikkerhetsutstyr til skateboard.

Jobben som gjøres for barna gjennom Projeto UERE er formidabel, og i XXL er vi både stolte og ydmyke over å kunne gi et bidrag til driften av denne viktige organisasjonen.

Ønsker du å bidra? Prosjekt Gatebarn er mellomleddet mellom norske givere og Projeto UERE, og sørger for at alle midler går uavkortet til prosjektet. Du kan besøke hjemmesidene deres her.

Her kan du lese alt om XXLs nye reklamefilm fra Rio.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *