Slik bruker du GoPro Karma

Få mest mulig ut av dronen din med disse smarte rådene.

Sett deg godt inn i bruksanvisningen

GoPro Karma er veldig enkel å komme i gang med, men vi anbefaler likevel at du tar deg god tid og setter deg godt inn i bruksanvisningen. Det blir morsommere å bruke dronen hvis du har god innsikt i hvordan den fungerer.

Fly trygt

Ikke fly over mennesker eller dyr. Ikke fly i tåke, sterk vind, regn eller snø.  Ikke fly nærmere enn 8 km fra flyplasser. Fly utendørs og innen synsrekkevidde. Sjekk at dronen ikke er skadet før du flyr den. Følg alle forskrifter.

Drone som flyr gjennom fjellformasjon.
PITTORESK: Med dronen kan du fange spektakulære bilder.

 

Sørg for oppdatert programvare

Pass på at både Karma og GoPro-kameraet er oppdatert med de siste programvareoppdateringene. Når du kobler Karma fjernkontrollen til Wi-Fi gir den automatisk beskjed om at det finnes nye oppdateringer, og laster dem ned.  GoPro-kameraet kan du enten oppdatere via Quik eller manuelt.

Lær deg hvordan fjernkontrollen virker

Det kan virke skummelt å starte flyvingen hvis man aldri har gjort det før. Det er jo tross alt noe som skal ta av, fly og lande. Det er viktig at du setter seg godt inn i hvordan fjernkontrollen fungerer og lærer deg hvordan du bruker den.  Karma-fjernkontrollen har en egen flysimulator, slik at du kan prøve å fly uten at dronen din er i luften. På denne måten får du satt deg godt inn i hvordan fjernkontrollen fungerer, samt skapt deg et bilde av hvordan det er å fly.  Vi anbefaler alle å øve seg i simulatoren før man får Karma i luften.

 

Lær mer om Karma fjernkontrollen her: 

 

Lær deg å fly før du begynner å bruke kameraet

Når du er i gang med flygingen kan du erfare at det oppleves som vanskelig å fly og filme samtidig. Å skulle styre to ting samtidig er krevende.  Vi anbefaler derfor at du flyr masse og blir trygg på dette før du begynner å fokusere på hvordan du styrer kameraet gjennom blant annet panorering og tilting.

Hvis du flyr Karma med venner, kan de se flygningen live på iOS- eller Android-enhetene sine gjennom GoPro Passenger- appen.

Lær mer om Passenger App her: 

 

 

Slik lander du dronen

Å lande Karma er utrolig enkelt. Det kan gjøres på to måter – enten automatisk eller manuelt.

Med manuell landing bruker du styrespakene til å kontrollere Karma under returflygningen og å styre den ned mot bakken.  Bruk styrespakene til å føre dronen forsiktig ned mot bakken. Når den står på bakken vil propellene automatisk slå seg av, da kan du slå av selve dronen.

Med automatisk landing kan du velge mellom å la Karma returnere til startstedet, komme til deg eller lande på stedet. Du kan bruke styrespakene til å manøvrere Karma rundt hinder under returflygninga og nedstigninga.

Lær mer om take-off og landing her: 

 

 

Sett deg inn i de forhåndsdefinerte innstillingene

Karma har 4 forhåndsdefinerte innstillinger. Disse er: Orbit, Dronie, Reveal og CableCam. Ved å lære deg hva disse egner seg til og å bruke dem aktivt, kan du få mye kul og spektakulær film ut av dronen din.

Orbit: Tenk deg at du står på toppen av et fjell, med en fantastisk solnedgang.  Nå har du muligheten til å la Karma sirkulere automatisk rundt deg i den radiusen du vil uten at du trenger å gjøre noe.

Dronie: Her kan du sette inn to punkter der Karma flyr baklengs fra punkt A til B oppover i 45 grader.På denne måten får du en virkelig episk og kul effekt som går fra en «Closeup» til panorama.  Dronen vil fly tilbake til punkt A i samme helling som det fløy opp.

Reveal: Med Reveal setter du inn punkt A og B der kameraet vil fly mot punkt B samtidig som det panorerer seg opp.

CableCam: Cable Her setter du opp punkt A og B, der dronen flyr sidelengs i en rett linje der du bestemmer høyde og fart. Dronen vil fly fram og tilbake mellom punkt A og B til du velger å stoppe.

Lær mer om Auto Shot Paths her:  

 

Prøv deg frem og ha det gøy!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *