Husk påbudet om lys og refleks på sykkelen

Pass på at sykkelen din er riktig utstyrt når du skal sykle ute i mørket.

Vi elsker å se at folk sykler, enten det er rolige turer, som treningsform eller som fremkomstmiddel til og fra jobben.

Riktig utstyr må til for at du og dine medtrafikanter skal være trygge, og ikke minst for at sykkelen din skal være godkjent i henhold til trafikkreglene.

Sykkellyktene gjør deg synlig

Sykkellykter

 

Skal du sykle i mørket eller i vær med dårlig sikt, så må sykkelen din ha en lykt foran som enten lyser gult eller hvitt. Lykten kan også blinke. Lykten bak er også viktig, og denne skal enten lyse eller blinke rødt.

Visste du forresten at sykkellykten må være såpass kraftig at den skal kunne sees tydelig i en avstand på 300 meter?

Reflekser hjelper andre trafikanter

Reflekspedal Reflekssett

 

For at sykkelen skal kunne benyttes i trafikken, så trenger den også et par reflekser. Kravet er en rød refleks bak på sykkelen, i tillegg til gul eller hvit refleks på begge sidene av pedalene. Disse gjør deg godt synlig spesielt for bilister.

Har du klikkpedaler på sykkelen din, så må du feste reflekser til pedalarmene i stedet.

Bruk ringeklokken når du skal gi signal

Ringeklokke

 

Mangler sykkelen din ringeklokke, så er den faktisk ikke skikket til bruk i trafikken. Ringeklokken er som regel veldig enkel å feste til styret, og gir en lett gjenkjennelig lyd til andre syklister eller fotgjengere langs veien.

Krav til bremser

Bremseklosser

 

Sykkelen må også ha bremser på både for- og bakhjul. Det kan enten være håndtak på styret, eller klassisk bakbrems som styres av pedalene. Husk å sjekke at bremsene fungerer godt, og ikke glem å bytte ut bremseklossene ved jevne mellomrom.

Hos XXL kan du gjennomføre service på sykkelen hele året, enten det gjelder bremser eller andre komponenter. Velkommen innom!

PS! Ikke glem sykkelhjelm på hodet og sykkellås for tyverisikkerhet, og ta også en titt på vårt brede sortiment av annet sykkelutstyr.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *