Ti favoritter til hjemmetreningen

Kom skikkelig i gang med hjemmetreningen med disse ti produktene. 

Foto toppbilde: Mylna

Nyttårsforsettene slår ut i full blomst nå i januar, og det er bare å stålsette seg for kø og hektiske tilstander på treningssentrene. Lite fristende? Da er nok hjemmetrening midt i blinken i stedet.

Hjemme kan du i fred og ro prøve deg frem i ditt eget tempo. Du slipper pågangen fra andre utøvere og, ikke minst, du kan spare både tid og penger. I tillegg kan hjemmetreningsøktene bli minst like effektive som på et helsestudio.

Under har vi listet opp ti produkter som passer perfekt til hjemmetrening, som alle kan benytte seg av – uavhengig av form og nivå.

Krevende øvelser rett på treningsmatta

Med en treningsmatte på stuegulvet får du et behagelig underlag til å gjennomføre utallige styrkeøvelser. Her finnes det nok av utfordringer for både mage, rygg, kjernemuskulatur, bryst og armer. Treningsmatter finner du i forskjellige størrelser, mykhet og farger.

Illustrasjonsfoto Casall HIT treningsmatte.
UNDERLAG: En treningsmatte er ofte nok til å komme i gang med enkle øvelser hjemme.

Slyngetrening i Redcord

Et lite, men utrolig hendig treningsapparat hvor du får utfordret alle muskelgruppene. Du justerer selv slyngene og kroppen din etter hvor vanskelig du ønsker at øvelsene skal være. Redcord henges opp etter fester i taket, enten du vil ha den i stua, garasjen eller i kjelleren. Den kan enkelt hektes av og ryddes bort.

Dame bruker Redcord Lite i et tre i skogen.
ENKEL Å BRUKE: Redcord kan du henge opp i garasjen, i stua eller i kjelleren. Eller kanskje i et tre i hagen? Her benyttes Redcord Lite. FOTO: Mylna Sport

Test allsidigheten med Equalizerbars

Abilica Equalizerbars er superhendige treningsporter med behagelig grep, som kan benyttes til flere overkroppsøvelser. Med disse kan du bryne deg på mange av pull -og pushøvelsene du kjenner til. Equalizerbars kan også brukes som hinder til spensttrening.

Illustrasjonsfoto Abilica Equalizerbars
ALLSIDIG: Abilica Equalizerbars er lette og hendig, og kan brukes til både styrke og spenst.

Trekkøvelser med treningsstrikk

Trening med treningsstrikk kan du gjøre overalt – hjemme, ute i naturen eller på hytta. Strikken tar lite plass, og kommer ofte med forskjellige motstandsgrader. Sleng strikken rundt en påle eller et tre, eller stå på den med føttene, og test forskjellige trekkøvelser.

Kettlebells kan brukes til alt

En kettlebell er enkelt forklart en vektkule med håndtak, som åpner for mer allsidig trening enn ved bruk av vanlige hantler. Kettlebells kommer i alle mulige størrelser og tyngder, og det finnes et hav av øvelser man kan gjøre – enten man trener med én eller to stykker samtidig. Kettlebells øker også grepsstyrken.

Illustrasjonsfoto Titan Kettlebells.
KLASSIKER: Kettlebells er en gammel kjenning du kan bruke til utallige styrkeøvelser.

 

Øk bevegeligheten med en Foam Roller

Foam Rollers kommer i forskjellige størrelser, former og mykheter. Bruk en slik massasjerulle før og etter trening for økt bevegelighet og raskere restitusjon. Med disse kan du også gjennomføre gode øvelser for både kjernemuskulaturen, bevegeligheten og kroppsbeherskelsen. Øvelsene kan du gjøre på stuegulvet.

LES MER: Foam Roller – trening og massasje i ett

Dame bruker Casall Foam Roller i et belyst rom med store vinduer.
ALLSIDIG: En Foam Roller ser kanskje beskjeden ut, men er et allsidig treningsverktøy for både kroppsbeherskelse, balanse og kjernemuskulatur. Test den på stuegulvet! FOTO: Casall

Tøffere påkjenningen med en vektvest

Å trene med vektvest er blitt mer og mer populært, og passer perfekt for deg som ønsker ytterligere utfordring under hjemmetreningsøktene. Ypperlig hvis du vil ha litt ekstra motstand til øvelser med egen kroppsvekt, eller hvis du vil gjøre joggeturen eller gåturen litt tøffere.

Illustrasjonsfoto X-erfit vektvest.
EKSTRA VEKT: Med en vektvest på kroppen blir treningsøktene mer utfordrende.

TIPS! Les mer om trening vektvest

Skånsom kondisjonstrening med en elipsemaskin

En elipsemaskin, også kalt crosstrainer, er et optimalt treningsapparat for deg som ønsker å spare knær og rygg. Du får mye av den samme bevegelsen som ved løping, men elipsemaskinen er mer varsom mot kroppen på grunn av sitt myke bevegelsesmønster.

Full pakke med et styrkesett

X-erfit Styrkesett inneholder Push Up Bars, Ab Wheel og Handgrips. Bruk Push Up Bars for å gjøre armhevningene ekstra utfordrende, styrk kjernemuskulaturen med Ab Wheel og få et sterkere grep med Handgrips. Ta det med i kofferten når du reiser hjemmefra, og vipps – så er ferietreningen i boks.

Push up bars. Ab wheel og Hand Grips fra X-erfit
DEKKER DET MESTE: Med et X-erfit Styrkesett får du en tre-i-en-løsning hvor du enkelt kan trene både push ups, kjernemuskulatur og grepet.

Enkelt med Doorgym

En Doorgym henger du bare over en ledig dørkarm i huset ditt, så er du i gang! Dette anvendelige treningsverktøyet kan du benytte ved pull ups og chin ups, eller bruke det på bakken til pushups eller andre arm- og skulderøvelser. Et apparat med solid fokus på å bygge en sterk overkropp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *