Adidas Telstar 18 – Retro design, ny teknologi

Den offisielle VM-ballen fra Adidas har et utseende inspirert av ballen som ble brukt i VM i 1970.

Når verdens beste fotballnasjoner skal kjempe om heder og ære under VM i Russland sommeren 2018, er det ballen Adidas Telstar 18 som blir brukt.

Navn og utseende er hentet fra den ikoniske ballen som ble brukt under VM i Mexico i 1970, og er en hyllest til den første Adidas-ballen brukt i et VM.

Testet av stjerner

Ballen har fått en ny og innovativ innvendig konstruksjon, som skal gi best mulig fordeling av kraft når du skyter.

Bruk av støpeform med varme og trykk for å feste panelene til ballen, gjør at ballen tar opp mindre vann enn dersom den hadde vært håndsydd. Dermed vil både vekten og formen holde seg bedre, selv når det er vått ute.

Triksing med VM-ballen.
TESTET AV SPILLERE: Adidas Telstar 18 er testet av både landslag og klubblag.

For å sikre at VM-ballen holder ypperste kvalitet, er den gjennomtestet av blant annet det argentinske landslaget, og også av noen av verdens beste klubblag, som Real Madrid og Manchester United. I tillegg har ballen vært gjennom en lang rekke laboratorietester.

Ballen er naturligvis FIFA-godkjent.

Digital teknologi

For første gang leveres VM-ballen med digital teknologi. I Telstar 18 er det nemlig plassert en NFC-chip. Chipen fungerer slik at den utveksler informasjon med smarttelefonen din. Dette forutsetter at du har Android, eller at du har iPhone 7/7s, 8/8s eller iPhone X med iOS11 eller nyere installert.

Gjennom chipen får du muligheten til å delta i ulike konkurranser og utfordringer, i tillegg til informasjon om Adidas fotball. Mer innhold blir lansert etter hvert som VM nærmer seg.

Bruke chipen med Android:

Har du Android, må du inn på kontrollsenteret, åpne innstillingene og aktivere NFC under trådløst og nettverk. Berør Telstar-logoen på ballen med baksiden av telefonen din for å aktivere chipen.

Bruke chipen med iPhone:

For å bruke Chipen med iPhone må du laste ned en tredjepartiapp som kan lese NFC-chipen.

 

Adidas Telstar 18 Adidas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *