Ronaldinho inspirerte gatebarna både på og av banen

Les talen fra fotballstjernen til barna i gatebarnprosjektet UERE i Rio.

Han ble kåret til verdens beste fotballspiller i både 2004 og 2005, regnes som en av de beste gjennom tidene, med en eventyrlig karriere.

På mange måter er livet til Ronaldinho – den største stjernen i XXLs nye reklamefilm – i dag så fjernt fra virkeligheten til Rios gatebarn som det er mulig å komme.

Perfekt match for ny reklamefilm

Men samtidig har de noe felles.

Fotballen.

Ronaldinho spiller trome sammen med barn.
SAMBA: Ronaldinho er glad i både sambafotball og sambamusikk. Her spiller han tromme sammen med barna.

Ronaldinho, med sin enorme karriere innen fotball, er selve personifiseringen av en drøm mange har, om å bruke fotball og annen idrett til å skape et bedre liv for seg selv, og han er et stort forbilde for barn og unge.

Det gjør Ronaldinho til en perfekt match for XXLs nyeste reklamefilm, der vi setter fokus på gatebarna i Rio, og hvordan sport kan forene på tvers av konflikter og klasseskiller.

Med sin superstjernestatus i Brasil, er det ikke bare for barna Ronaldinho er en helt og et forbilde. Han er en alle kjenner og ser opp til. Prestasjonene hans på banen har skapt stolthet og forent på tvers av klasseskiller og samfunnslag, og dermed var det helt naturlig at han skulle spille en sentral rolle i reklamefilmen.

Overrakte sjekk til gatebarnprosjekt

GLEDE: Ronaldinho, Yvonne Bezerra fra Projeto UERE og Anne Elisabeth Egeberg fra Prosjekt Gatebarn viser frem sjekk.
GLEDE: Ronaldinho, Yvonne Bezerra fra Projeto UERE og Anne Elisabeth Egeberg fra Prosjekt Gatebarn.

En maidag i 2016 fikk dessuten barna ved gatebarnprosjektet UERE i favelaen Maré oppleve en dag de sent vil glemme.

Ronaldinho var nemlig med på å overrekke en sjekk fra XXL Children’s Foundation på 125.000 dollar – omtrent én million norske kroner – til Yvonne Bezerra De Mello og Projeto UERE.

Les mer om XXL Children’s Foundation her. 

Spilte fotball og delte ut sportsutstyr

Drømmen om å drible seg ut av favelaen er til stede hos mange av de 420 barna ved UERE-skolen.

Da er det ikke så rart at entusiasmen var stor da det viste seg at det var selveste Ronaldinho som dukket opp med sjekken. Og han innfridde forventningene til gatebarna.

Stemningen var på topp da fotballstjernen, ikledd en UERE-trøye, tok seg tid til en runde på fotballbanen, hvor han og barna spilte fotball og hadde det gøy sammen.

I tillegg delte Ronaldinho ut fotballtrøyer, fotballer og utstyr til barna. Klærne og utstyret fra Adidas og Select, som XXL tok med til Brasil, sørger for at barna i prosjekt UERE er godt rustet til flere fine øyeblikk på fotballbanen.

Ronaldinho: Jobb hardt og forsøk å forbedre deg

Ronaldinho avsluttet besøket med å gi barna fra UERE noen inspirerende ord videre på en vei ut av fattigdom. Her er talen hans:

«Først av alt er det en stor ære!

Som dere, kommer også jeg fra en fattig bakgrunn, fra slummen. Jeg vet hvordan det er. Fotball fikk meg til å følge den riktige veien i livet, så vit at dere har fått en gyllen mulighet. Det er sannheten.


Ikke alle her kommer til å bli fotballspillere, men dere kommer garantert til å bli fantastiske mennesker, dersom dere holder dere til sporten og følger den rette veien. Gratulerer til dere alle!

Dere er smarte barn, og mange av dere er dyktige fotballspillere. Jeg tror dere har fått en mulighet mange bare kan drømme om.

Jeg vet hva det vil si å bo i slummen, så jeg forstår dere alle. Vi kjenner til alle vanskelighetene og utfordringene, men vi vet også at det som er riktig, er riktig. Og dette er helt riktig.

UERE gir dere en enorm mulighet til å bli fantastiske mennesker, så dere må bare nyte, nyte, nyte! Lær litt om alt – litt fotball, litt musikk, litt om alt. Vær høflig, og husk at det du lærer i livet, kan ingen ta fra deg.

Lykke til, og husk at dere har en ny venn her. Når dere skulle trenge meg, vil jeg være der med dere.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *